3.4.2022

SK Moravské Knínice - TJ Sokol Deblín 3:2


Za chladného nedělního odpoledne jsme přijeli k souboji o první místo v tabulce do nedalekých Moravských Knínic.

První poločas byl plný soubojů uprostřed hřiště. Do první velké šance se dostali domácí, když z velkého vápna vystřelili ke vzdálenější tyči, ale Peťa Lamač natáhl své dlouhé tělo a vytěsnil míč na roh. Vzápětí po chybě v domácí obraně se zmocnil míče Jiří Štěpaník, posunul Toma do lepší pozice, ale ten nepovedeně zakončil a brankáři se tak podařilo vytěsnit míč na roh. Druhý únik domácích ve 14‘ skončil pokutovým kopem, který proměnili - 1:0. Pak jsme přebrali otěže zápasu my a celý zbytek poločasu jsme především pomocí standartek ohrožovali domácí svatyni, ale k vyložené šanci jsme se nedostali. Domácí měli také několik šancí ze standartek, protože sudí nastolil přísný metr pro obě strany. V poslední minutě první půle jsme se však dočkali vyrovnání. Po odvráceném rohu se vrátil míč do vápna ještě jednou, kde ho Tom Kondr (nikdo neví jak) dostal k Jirkovi Štěpaníkovi, který srovnal stav gólem do šatny - 1:1.

Ve druhém poločase domácí herně zabrali a nejspíš by se dalo říct, že byli mírně lepším týmem. Nějaké akce byly na obou stranách, těch s gólových potenciálem však málo. V 70' Knínice poslaly střílený centr do vápna, Peťa Lamač nezvládl chytit míč a v nepřehledné situaci (byl faulován první náš brankář nebo jejich hráč?) šel následně dolů domácí fotbalista, na což rozhodčí reagoval druhou písknutou penaltou. Zahrávající nedal našemu brankáři šanci a domácí tak vedli 2:1. Uběhlo sotva pět minut a bylo vyrovnáno. Mira Suchomel centroval do vápna, kde Peťa Sojka využil své centimetry a trochu zády bráně hlavičkoval do sítě - 2:2. Slušný remízový výsledek se nám bohužel nepodařilo udržet. Z levé strany byl poslán do vápna nízký míč, který špatně hlídaný útočník z bezprostřední blízkosti zavěsil do brány - 3:2. V poslední desetiminutovce jsme vrhli více sil do útoku, čímž logicky naše defenziva zůstala otevřenější. Domácí si dokázali vypracovat šance na navýšení skóre, jejich muška a náš brankář však byli proti změně skóre. Skóre se bohužel neměnilo ani na druhé straně, kde jsme se nedokázali dostat k nějaké opravdu nebezpečné příležitosti a ze hřiště jsme tak po závěrečném hvizdu odcházeli jako poražení.

Je škoda prohrát tak těsně, alespoň bod nebyl daleko. První dějství se nám proti silnému soupeři herně dařilo, a dokonce jsme dokázali neutralizovat jejich nedávnou posilu se zkušenostmi z naší nejvyšší soutěže, po změně stran však byli domácí šťastnějším týmem a zvládli zápas dotáhnout do tříbodového konce. Trochu mohou mrzet hned dvě penalty, které pomohly domácím s průběhem utkání... Ve vyrovnaném boji o čelo tabulky nás tato porážka odsouvá na 5. příčku s tříbodovým mankem právě na první Moravské Knínice. Na vítěznou vlnu se pokusíme vrátit příští sobotu, kdy nás čeká cesta na půdu zbraslavského béčka. Výkop zápasu je v plánu v 15:30.