15.8.2021

TJ Sokol Deblín - SK Moravské Knínice 3:2


Parné nedělní dopoledne přichystalo nelehké podmínky pro fotbal, ve výsledku jsme si s nimi však poradili lépe a i ve druhém zápase nové sezóny jsme dokázali zvítězit! Výhra se však opět nerodila lehce...

Do prvního poločasu lépe vstoupili hosté z Moravských Knínic. Byli aktivní, byli celkem často u míče, dopředu se dostávali ve velkém počtu, větší šance by se však spíše našli na naší straně, ostatně z jedné padl úvodní gól zápasu - Mira Suchomel se ujal tradičního zahrávání standardky a líbezným centrem našel hlavu Petra Sojky, který míč umístil nechytatelně k tyči - 1:0. Celkově jsme měli více příležitostí, za všechny lze zmínit, jak Tomáš Kondr z pravé strany servíroval míč před bránu Lukášovi Štěrbovi, ten však smolně napálil jen před sebou se roztáhnuvšího gólmana. Tom později mohl sám skórovat, když se po vyhraném souboji dostal ke střele z vápna, míč ale netrefil dobře a poslal jej mimo tři tyče. Hosté hráli dál dobře a později se dočkali gólové odměny. Jejich levý bek se odhodlal k ofenzivnímu výletu, byl kousek před vápnem poslán k zemi, z následujícího přímého kopu se pak podařilo míč poslat do sítě - 1:1. Ze strany Knínic to nebylo vše, ještě před poločasovým hvizdem po centru z pravé strany propadl míč k nedobře bráněnému útočníkovi, který si se situací poradil a poslal svůj tým do vedení - 1:2.

Druhý poločas hostům postupně docházely síly, nám naopak hra sedla, od začátku jsme byli aktivnější, více se tlačili dopředu, většinou nás ale zradila finální fáze. Kolem 60. minuty se míč dostal kousek za vápnem k Tomovi Kondrovi, který nic nevymýšlel a dobře mířenou technickou střelou procedil míč do brány - 2:2. Uběhlo sotva pár minut a zápas se nám podařilo otočit. Už od přípravy se nám daří ve standardkách a lví podíl na tom má Mira Suchomel. Centr našeho kapitána předcházel nejen prvnímu gólu, ale také vítěznému třetímu, když přesně našel hlavu Ondry Sojky, který šancí nepohrdl a trkl míč přesně do brány - 3:2. Měli jsme i další příležitosti, jejichž proměnění by nám dodalo v závěru více klidu, ale scházela větší přesnost a v některých případech jednoduchost. I když jsme hráli celkem dobře, hostující hráči určitě měli prostor na to, aby si z našeho hřiště alespoň jeden bod odvezli... Bylo tam pár nebezpečných centrů, pár těžkých situací blízko vápna, jednou nás dokonce zachránila tyč... Všechny tyto akce jsme však přečkali a po závěrečném hvizdu jsme si tak mohli opět zařvat vítězný pokřik :)

Dva zápasy - 6 bodů... Kdy to tu naposled bylo? Herně to není špatné, celkem se nám daří na obou stranách hřiště, doufejme tak, že v tom budeme pokračovat či ideálně - budeme ještě lepší. Dnes to nebylo jednoduché, hlavně ve druhé půli jsme ale ukázali fyzickou i mentální sílu, a i tentokrát jsme nepříznivý vývoj dokázali zvrátit v náš prospěch. Za týden budeme moct na tento dobrý start navázat, a opět to bude na domácí půdě, kde vyzveme Zbraslav B. Utkání začíná v tradičních 10:30.