8.8.2021

TJ Sokol Troubsko - TJ Sokol Deblín 3:4


Vstup do nové sezóny jsme zvládli vítězně, ve velmi dramatickém utkání v Troubsku jsme vyválčili vítězství, které se opravdu nerodilo lehce...

Vstup do utkání jsme zvládli skvěle. Hráli jsme aktivně, byli jsme celkem často na míči a dokázali jsme i skórovat, když Lukáš Štěrba převzal míč, přihrál jej Tomovi Kondrovi, který střelu z vápna gentlemansky přenechal Jirkovi Sojkovi, jenž se nemýlil - 0:1. Celkem se nám herně dařilo, vyhrávali jsme souboje, snažili se o navýšení skóre, ale málokdy tato snaha končila způsobem, který měl potenciál skončit gólem. Za bránu domácího brankáře se jednou míč přeci jen dostal, Špirdova hlavička však přišla z offsidu. Zhruba od 25. minuty začali být domácí aktivnější, více se tlačili dopředu a párkrát se jim i podařilo zakončit, naštěstí ani jednou z toho nebyl gól. Jednou k tomu bylo skutečně blízko, domácí útočník z nějakých 30 metrů rozehrával přímý kop, který směřoval do šibenice, Petr Lamač však skvělým zákrokem vytáhl míč na rohový kop. Do konce poločasu tedy žádná branka nepadla a do šaten se tak odcházelo za příznivého stavu pro Deblín.

Druhá půlka byla jedním slovem divočina... Nezačala vůbec dobře, domácím se prakticky hned podařilo srovnat, když se po našem nedůrazu ocitl před brankářem úplně osamocen útočník Troubska, který velkou příležitostí nepohrdl - 1:1. Řekl bych, že pak následovala část zápasu, kterou jsme měli v rámci mezí pod kontrolou. Hrálo se hodně na soupeřově polovině, měli jsme nějaké šance, ale žádnou se nám nepodařilo přetavit v gól. Troubsko rozhodně nehrálo špatně, taky umělo udeřit a naše obrana musela být v pozoru prakticky nonstop, ale většinu situací jsme zvládli bezpečně vyřešit. Pak ale přišla jedna nešťastná tříminutovka... Troubskému křídelníkovi se z jejich pravé strany moc nepodařil centr, ale k naší smůle míč trefil tak špatně, že místo na hlavy spoluhráčů se kroutil směrem k bráně, kde nakonec s přispěním vzdálenější tyče i skončil - 2:1. Nestačili jsme se rozkoukat, přišli jsme chvíli po rozehrávce o míč a soupeř našeho zmatku využil a pojistil vedení již na rozdíl dvou branek. Nějakých 17 minut do konce a na světelné tabuli svítí stav 3:1 pro domácí... Konec myšlenek na body? Ale kdeže! Zabrali jsme prakticky ihned, nehodlali jsme se s nedobrým vývojem zápasu smířit a po pár minutách byl již rozdíl skóre jednogólový, když Tomáš Kondr vzal na sebe zodpovědnost a kousek za vápnem napálil míč k tyči - 3:2. Jelo se dál, na domácích byla znát mírná nervozita, na nás naopak touha po bodech, ke kterým jsme byli po pár minutách opět blíž. Opět u toho byl Tom Kondr, který nastoupil netradičně v útoku. Na levé straně se dostal k míči, našel na úrovni penalty Petra Sojku, který s dostatkem času naložil zkušeně a prakticky nedal bezmocnému brankáři šanci zasáhnout - 3:3. Byli jsme v pohodě, Troubsko naopak bylo až zbytečně nervózní, což později vedlo k chybám. Jedna taková přišla cca v 85. minutě, když si Špirda skvěle převzal na levé straně míč, pelášil s ním k vápnu, kde však byl sejmut zezadu obráncem, což rozhodčí ocenil žlutou kartou. K míči se následně postavil Mira Suchomel, který dokonale přesným centrem našel hlavu svého stoperského kolegy Ondry Lukáše, ten tak první zápas v novém dresu oslavil vstřelením důležité branky - 3:4. Pro Ondru tato trefa byla o to pikantnější, že k nám přišel právě z Troubska :) Zbytek zápasu byl pak hodně nervózní. Některé situace se na hřišti až zbytečně dohrávaly a hlavně někteří domácí hráči měli až moc horkou hlavu... Ondra Sojka dostal hlavičku, po které byl domácí hráč vyloučen, o chvíli později se schylovalo k bitce kvůli spornému autovému vhazování a naší neochotě soupeři vrátit míč. Bylo to hodně vyhecované, naštěstí už ale byl skoro konec zápasu, a my následně mohli po pár ubráněných situacích zahájit vítězné oslavy!

Celkově to byl velmi těžký a vyrovnaný zápas. Herně ani fyzicky to z naší strany nebylo špatné, podali jsme dobrý týmový výkon, který nám zajistil i po nepříznivě se vyvíjejícím průběhu 3 cenné body. Pozitivní je, že jsme se sešli v dobrém počtu a dobrý výkon předvedly obě naše posily - již zmíněný Ondra a pak Zbyňa Horák, který dodával klid středu záložní řady. Věřme, že se u nás bude klukům líbit a pomohou nám k častějším oslavám vítězství :)

Za týden nás čeká první domácí zápas, ve kterém vyzveme hráče Moravských Knínic. Výkop je tradičně v neděli v 10:30 :)