19.9.2021

TJ Sokol Deblín - TJ Sokol Moravské Bránice 1:1



Jednou to přijít muselo...

Zápas s Bránicemi měl už od počátku parametry vyrovnaného zápasu. Vůbec nebylo znát, že mezi oběma týmy je rozdíl osmi míst. V úvodní půlhodině by se dalo říct, že jsme měli více příležitostí ke skórování. Kopali jsme několik standardek, Mira Suchomel nebyl daleko gólu přímo z rohového kopu, po dalších jeho centrech nejednou došlo k závaru, který k naší smůle skončil v nejlepším případě pouze dalším rohovým kopem. Jednu slušnou střelu měl Tom Kondr, z vápna však dobře chytajícího brankáře nenachytal. Tom si však náladu přeci jen spravil. Mira Suchomel poslal do vápna další ze svých centrů, Tom si na něj skvěle naběhl a zády bráně hlavičkou usměrnil míč k tyči - 1:0. Byly tam z naší strany i další akce, žádnou bych však nenazval gólovou. Bránice pomalu vytahovaly drápky a z našich chyb či špatného přebrání hráčů si dokázaly vypracovat minimálně dvě velké šance - jednu zakončily nepřesně, druhou hasil parádním obranným zákrokem Ondra Lukáš. Do šaten jsme tak šli za nejtěsnějšího vedení.

Druhou půlku jsme rozehráli dobře. Byli jsme aktivní, hráli jsme okolo soupeřova vápna, málokdy jsme však dokázali slušně zakončit. Poměrně blízko byl gólu Martin Kondr, který o pár desítek centimetrů nedosáhl na polovysoký centr Ondry Sojky, další nadějné příležitosti však přicházely podobně jako v první půli po centrech a hlavně v jednom případě měli hosté velké štěstí. Celkově bych řekl, že jsme určitě měli šance navýšit skóre, bohužel se to však nepovedlo a soupeř toho využil. Po jednom protiútoku byl poslán do vápna centr, kde kombinace nedůsledného bránění a nepřesvědčivého výběhu brankáře měla za příčinu vyrovnávací gól hlavou - 1:1. Od tohoto momentu to z naší strany byla bída. Nepodrželi jsme míč, dělali jsme chyby, hostům naopak narostla křídla a nejednou mohli překlopit skóre ve svůj prospěch. Skvěle zachytal Petr Lamač, který zneškodnil minimálně 2 obrovské příležitosti, v jednom případě nám pomohlo břevno a minimálně v dalších dvou špatně seštelovaná mířidla zakončujícího hráče. Soupeř byl ke konci lepší a asi je férové zmínit, že po finálním hvizdu byl ve výsledku bod více než dostačujícím...

Je to těžké. První zápasy jsme těžili z širokého kádru, poslední týdny však přibývající zranění a další absence nedovolují moc vymýšlení. Ono když vám vypadne 6 hráčů, z čehož minimálně 3 by určitě hráli v základu, tak to musí být někde znát... Dnes jsme narazili na dobrého soupeře, který měl dosud poměrně těžký los. Je škoda, že jsme gól dali až po celkem dost příležitostech a následně jsme nedokázali přidat druhý, šance k tomu byly a zápas by pak určitě mohl vypadat jinak. Místo toho Bránice ucítily šanci na body a alespoň ten jeden si po zásluze dokázaly vybojovat.

Každopádně hlavu nahoru. Nacházíme se na pozici, o které se nám před sezónou nesnilo a ani po sedmi kolech jsme nepocítili hořkost porážky. Dnes to nebyl náš den, příští týden v Radosticích to musí být lepší :)