12.9.2021

SK Vysoké Popovice - TJ Sokol Deblín 1:3


Vítězná šňůra pokračuje, dnes jsme si tři body vystříleli ve Vysokých Popovicích!

Už od úvodního hvizdu jsme si počínali lépe, byli jsme aktivnější, dříve u míčů a postupně se dostávali i do zakončení, což sebou přineslo brzké vedení. Jirka Štěpaník vedl míč středem pole a zhruba 30 metrů od brány se odhodlal ke střele, která nádherně zapadla za záda bezmocného brankáře. Evidentně chtěná věc, jejíž provedení nemělo chybu - 0:1. Poté přicházely další šance, většinu z nich jsme však ve finální fázi řešili hrozně složitě, v ostatních případech nám chybělo o trochu lépe trefit míč. Dál jsme byli aktivní a nakonec jsme se po zásluze dočkali druhého gólu, když Jenda Růda precizním rozehráním standardní situace našel ve vápně Petra Sojku, který chytrou hlavičkou rozradostnil nejen své spoluhráče, ale také početnou skupinu našich příznivců - 0:2. Popovice se těžko dostávaly za naši obranu, často zkoušely své štěstí z dálky, naštěstí jejich hráčům chybělo více přesnosti, práci jim pak svým jistým výkonem neusnadňoval ani gólman Petr Lamač.

Do druhého dějství jsme vstoupili herně poměrně dobře, dostávali jsme se celkem často do gólových příležitostí, ty však zůstaly mnohdy až trestuhodně nevyužity. Svůj den neměl v minulých zápasech solidně hrající Ondra Sojka, který by za lepšího postavení měsíce a hvězd mohl myslet na hattrick, příležitosti měl také Milan Špiřík nebo hrdina první gólové situace Jirka Štěpaník, na rozdíl tří gólů jsme však odskočit nedokázali. Postupem času jsme domácím nechávali příliš prostoru, což vedlo k řadě potenciálně problémových situací, většina však k našemu štěstí byla zakončena nepřesnou střelou z dálky, v jednom varovném případě se ale balón otřel o brankovou konstrukci. Poté byl brankář Petr Lamač dokonce překonán, Martin Kondr však míč mířící do brány zvládl na poslední chvíli vykopnout do bezpečí. Ani tato varování nám nestačila a nakonec jsme nedůsledným bráněním dali Popovicím prostor ke snížení, když se jejich hráč uvolnil na hranici vápna a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť - 1:2. Do konce zbývalo asi pět minut, drama však odmítl Milan Špiřík, který se o pár desítek vteřin poté ocitl v nájezdu na dobře chytajícího brankáře, dovolil si mu udělat drzou kličku a levačkou již neměl problém trefit odkrytý prostor mezi třemi tyčemi - 1:3.

I přes početnou marodku spojenou s dalšími absencemi jsme dokázali na půdě Vysokých Popovic zvítězit, férové je však dodat, že zranění ovlivnila také soupisku domácích. Do zápasu jsme vstoupili dobře, dokázali jsme dvakrát skórovat, ale i když nejedna situace k tomu vybízela, tak jsme nedokázali přidat další branky, které by jistě pomohly většímu klidu na našich kopačkách. Nakonec jsme však i přes mírné zdramatizování dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce, což je ve výsledku to hlavní. I po šestém zápase jsme si tak mohli zakřičet vítězný pokřik a nadále se nacházíme na druhém místě tabulky za o skóre lepšími Dolními Kounicemi :)

Další zápas hrajeme v neděli proti Moravským Bránicím, které přivítáme na svém pažitu v tradičních 10:30.