22.8.2021

TJ Sokol Deblín - FK Zbraslav 2:1


Třetí zápas - třetí vítězství. Povedený vstup do sezóny pokračuje, v dnešním utkání jsme udolali zbraslavské béčko...

Úvodní část zápasu se nám povedla. Věděli jsme, že se jedná o těžkého soupeře, hned od začátku jsme ale hráli aktivně, byli rychleji u odražených míčů, zvládali souboje... Měli jsme několik slušně rozjetých akcí, které však mnohdy selhaly ještě v předfinálním řešení. Pár situací mělo gólový potenciál, zmínit se určitě může sólo Jirky Hrnčíře, který však ve vápně nakonec byl tak přečíslen, že se nedostal ani k zakončení. Tom Kondr později servíroval míč před bránu Milanovi Špiříkovi, na nerovném terénu však balón odskočil trochu výš, což Špirdovi znemožnilo nebezpečně zakončit. Když to tak shrnu, tak i když plno akcí vypadalo nadějně, ve výsledku jsme téměř nevystřelili na bránu, to se odhodlal napravit Tomáš Kondr, který technickou střelou protáhl hostujícího gólmana. Zbraslav toho v první půlce i přes slušnou herní stránku tolik neměla. Bylo tam pár akcí, většinu pokusů o střely jsme ale zvládli zblokovat, ty zbylé pokryl s přehledem chytající Petr Lamač.

Ve druhém dějství ani jeden z klubů neplánoval polevit s aktivitou. Řekl bych, že jsme na tom byli o něco lépe, hrálo se dost na polovině soupeře, ale pak stačil jeden centr, který náš brankář i přes značný výškový deficit vůči nabíhajícímu hráči zvládl vyrazit, míč se však odrazil ke špatným nohám, které nadvakrát propálily hradbu těl - 0:1. Cítili jsme, že i tentokrát je v našich silách nepříznivý vývoj utkání otočit, hned jsme se tlačili dopředu, ale paradoxně nechybělo mnoho a mohli jsme prohrávat o dvě branky, naštěstí Petr Lamač dokázal konečky prstů vytlačit střelu ze střední vzdálenosti na tyč. Postupně bylo znát, že hostům dochází síly, k čemuž pomohla i absence možnosti střídat, my oproti tomu využili všech 5 náhradníků. Mezi nimi byl i Radek Wünsch, který se stal hrdinou vyrovnání, když po centru Zbyňka Horáka hlavičkou překonal dobře chytajícího gólmana hostů - 1:1. Zajímavých šancí přibývalo. Slušnou střelou se prezentoval Mira Suchomel, kterému radost z přímého kopu překazila robinzonáda zbraslavského brankáře. Stejný muž byl v permanenci i po ráně Toma Kondra, když dokázal jen vyrazit míč k nohám Radka Wünsche, který sice rozvlnil síť, branka však nebyla kvůli offsidu uznána. Zdálo se, že zápas nepozná vítěze, myšlenku dělby bodů však odmítl hrdina předchozích vět Radek Wünsch, který dostal přihrávku od Ondry Sojky, obehrál sebejistě brankáře a následně si již mohl užívat gólové oslavy - 2:1. Zbraslav to chtěla ještě risknout, vysunula hru, ale k její smůle nezbývalo už moc času, my si to pokryli, načež se po chvíli z píšťalky rozhodčího ozval závěrečný hvizd.

Po třech utkáních máme na kontě plný počet bodů a v tabulce se díváme na záda pouze o skóre lepším Dolním Kounicím. Dnes to opět nebylo jednoduché, Zbraslav hrála dobře, ale to my taky. V minulosti jsme měli zápasy, v nichž se nám herně celkem dařilo, ale vážně často jsme z nich vycházeli bodově naprázdno, na góly jsme se hodně nadřeli, sami pak mnohdy lacině inkasovali... Teď to funguje, herně to je slušné, hlavně nás ale chodí dost, což nám dává možnost oživit hru ve chvíli, kdy nám (a hlavně soupeři) dochází síly. Ani jeden z těch tří zápasů nebyl jednoduchý, ve všech hrál druhý tým dobře, ve všech vedl, vítězný pokřik se však pokaždé linul z naší kabiny. Podobný počet bodů jsme s trochou nadsázky zvyklí mívat po půlce sezóny, tak věřme, že v dobré herní i výsledkové pohodě budeme dál pokračovat a bodové konto dál poroste. Další příležitost k tomu bude za týden v Lažánkách, kde se startuje již v 10:00.