27.9.2020

TJ Sokol Deblín - TJ Sokol Moravské Bránice 3:3


Během týdne se kalendář překlopil do podzimní části a znát to bylo i v dnešním zápase, ve kterém jsme hostili Moravské Bránice. Velká zima nevytvářela divákům ideální podmínky pro sledování fotbalu, zahřát je tak musel kromě nějakého toho nápoje i náš výkon. 

Hned ze začátku mohlo být veselo. Petr Honsnejman předvedl pěknou individuální akci, překonal soupeřovu obranu, ale v zakončení použil moc síly a ve velké šanci přestřelil bránu. Pak se přihlásili o slovo hosté. Dostali nás mírně pod tlak a během tohoto snažení dostal jejich útočník přihrávku na malé vápno, prakticky kousek před brankáře Karla Mičánka, ten byl však velmi pohotový, rychle šel na zem a střelu vyrazil krásným zákrokem na roh. Rohový kop byl zahrán dobře, my jsme ho nezvládli pokrýt a Bránice šly do vedení - 0:1. Na odpověď jsme nečekali dlouho. O asi dvě minuty později jsme u jejich vápna předvedli pěknou kombinační akci, na jejímž konci Petr Honsnejman nahrál míč na dobře nabíhajícího Pavla Balabána, který zachoval chladnou hlavu a předvedl přesné zakončení - 1:1. V další půlhodině byla hra poměrně vyrovnaná. Možná jsme měli o trošičku více míč na noze, na šance to ale bylo podobné, asi bych i řekl, že soupeř měl více střel mezi tři tyče a náš brankář nejednou musel předvést své umění. Už se blížil konec poločasu, hosté zahrávali další standardku a znovu jsme nezvládli pokrýt dobře všechny útočící hráče a byla z toho druhá inkasovaná branka - 1:2. Stejně jako u prvního gólu, i teď jsme na obdržený gól zareagovali nejlepším možným způsobem a ještě před poločasovým hvizdem jsme dokázali vyrovnat. Pavel Balabán na pravé straně předvedl úžasný sprint, v jehož závěru vyslal přesnou nahrávkou Petra Honsnejmana a ten zajistil vyrovnání skóre - 2:2.

Soupeř byl hratelný a ve druhém poločase jsme věděli, že na výhru určitě máme. Začali jsme dobře a dokonce jsme se dočkali vedoucí branky. Mira Suchomel zahrával roh, našel hlavu Jendy Rudy, který míč vracel před bránu, kde naskakoval Tomáš Kondr, jenž trkl balón přesně do šibenice - 3:2. Hosté také měli šance, ale řekl bych, že ty větší jsme ve druhém dějství měli na kopačkách my. Bylo tam pár opravdu zajímavých příležitostí k navýšení skóre, za všechny zmíním dvě střely Jirky Hrnčíře. První přišla z vápna a jen o fous přestřelila klec, u té druhé dostal míč na malé vápno, netrefil jej ideálně a navíc brankář už byl hodně blízko a tutovku vykryl. Místo navýšení přišly občasné zmatky a v jednom takovém momentu se asi 7 minut před koncem dostal míč k noze hráče Bránic, který nic nevymýšlel a z asi 20 metrů krásnou technickou střelou trefil vzdálenější roh brány - 3:3. Do konce zápasu již moc velkých šancí nebylo, a tak zápas tímto výsledkem i skončil.

Poměrně vyrovnané a těžké utkání, které jsme však mohli dotáhnout do vítězného konce. Za vedoucího stavu jsme měli nějaké šance na pojištění, to bohužel nepřišlo a nakonec se hosté dočkali vyrovnání. V zápase bylo vidět několik nepřesností, na druhou stranu tam bylo i pár pozitivních věcí. Jako příklad zmíním naše reakce na první dva inkasované góly, na které jsme v podstatě během další akce dokázali rychle najít odpověď, což je něco, co se nám dříve moc nedařilo a pomohlo nám to vrátit se zpět do hry. Věřme, že v dalších zápasech budeme přesnější a bude z toho více než jen jeden bod :)