13.9.2020

TJ Sokol Deblín - TJ Sokol Zakřany 3:2


Slunné nedělní dopoledne hostilo v Deblíně zápas našeho týmu s celkem Zakřan. Zakřany na tom tabulkově byly podobně, měly o bod více, po minulých zkušenostech jsme věděli, že to může být velmi těžké a vyrovnané utkání...

Začali jsme dobře. Herně jsme byli aktivnější a pomalu jsme se dostávali i do zakončení. Zdeněk Wünsch měl hned zkraje dvě střely, první ještě trefila protihráče, ta druhá ale orazítkovala břevno. Pěknou akci následovanou dobrým centrem tam měl i Petr Sojka, byly tam další náznaky, ale první gól vstřelili hosté... Byla to asi jejich první šance. Dlouhý míč dohnal na jejich pravé straně rozběhnutý záložník, jež z brankové čáry vracel pod sebe před bránu, kde se pozorný spoluhráč dostal před našeho obránce a rozvlnil síť - 0:1. My dál pokračovali s naší hrou, ale opět nás trápilo zahazování šancí. Bylo jich hodně, dokonce jednou jsme měli hned 3 šance během asi 10 vteřin, ale dva dobré zákroky brankáře a jeden hůř trefený míč nám zatrhly oslavy vyrovnání. Tedy alespoň pro tu chvíli, o něco později jsme se vyrovnání přeci jen dočkali. Pavla Balabána zradil sval a už bylo připraveno střídání, ale ve své poslední akci na hřišti ještě srdnatě zamakal, ve vápně byl faulován a pískala se penalta. K té se postavil dnes s velkou chutí hrající Jirka Hrnčíř, který ji bezpečně proměnil - 1:1. Do konce poločasu se již skóre neměnilo a byť jsme herně byli o něco lepší, gólově to na víc než remízu nestačilo.
I po změně stran jsme si nevedli špatně. Tlačili jsme se do zakončení a v 57. minutě jsme šli konečně do vedení, když Jenda Ruda poslal míč do vápna na Petra Honsnejmana, který se dobře zorientoval a umístěnou ranou k tyči vstřelil gól - 2:1. Na naši hru se dalo celkem dobře dívat, bylo tam vícero pěkných týmových akcí a občas i nějaká individuální jako ta, kterou předvedl kolem 70. minuty Honza Slavíček. Rozený ofenzivní hráč dnes nastoupil netypicky na pozici pravého beka, ale předvedl profesorský výkon a divákům ve zmíněné chvíli předvedl své ofenzivní kvality, když vzal někde za půlkou míč, prodral se dopředu a v blízkosti vápna krásným lobem trefil prostor u vzdálenější tyče - 3:1. Gólů celkově mělo padnout více, bylo tam několik větších či menších šancí, soupeře do podobných situací naše fungující obrana zas tak často nepouštěla. Chvíli po našem třetím gólu se však snesl za naše bránící hráče přesný míč, který nabíhající hráč umístil do brány - 3:2. I když jsme dál hráli dobře a soupeř navíc hrál po zranění jednoho z hráčů v deseti, klidně jsme mohli inkasovat i potřetí, ale v těžké pozici trefená hlavička jednoho z hráčů skončila naštěstí na břevně. Fotbalový bůh byl tentokrát spravedlivý a zápas se nám již podařilo dotáhnout do vítězného konce.

Z naší strany to byl dnes velmi dobrý výkon. Na bránu moc střel nešlo, obrana fungovala dobře, k čemuž v záloze pomohl několika skvělými defenzivními zákroky i Tomáš Kondr, další záložníci zahráli jistě, neztráceli moc míčů a hlavně vepředu byl každý z nich vidět, klapalo to i naší ofenzivní dvojici, která obraně Zakřan znepříjemňovala svou aktivitou a individuální kvalitou dopoledne. Soupeř určitě nehrál špatně, má svou sílu, ale nám se herně opravdu dařilo, vytvořili jsme si více šancí a myslím, že tři body zůstaly doma zaslouženě :)