21.4.2019

TJ Sokol Senorady - TJ Sokol Deblín 4:1


Včerejší odpoledne jsme strávili v Senoradech, kde nás čekal další zápas naší soutěže. Domácí tým byl na tom v tabulce o bod lépe, případné vítězství by nás tak dostalo minimálně o příčku výš. Po posledním utkání jsme byli nuceni udělat pár změn, zranění kotníku nepustilo do hry Radka Wünsche, problémy s nártem měl Mira Suchomel, neměl nastoupit ani Tomáš Kondr, který poslední zápas dohrál i přes lehký otřes mozku a další dny musel nosit kvůli hnuté krční páteři límec, k našemu překvapení se však hlásil na srazu odhodlaný nastoupit.

Z počátku se hrál vyrovnaný zápas, ke změně skóre však došlo již po 13. minutách a bohužel míč zamířil do naší brány. Z levé strany letěl do vápna přízemní míč, kde jej kousek před Martinem Kondrem tečl patičkou domácí útočník. Tahle teč se zdála být klíčová, Martin již nestihl na ni zareagovat a v podstatě od jeho nohy se míč odrazil k nohám dorážejícího hráče, který neměl problém uklidit míč do sítě. Smůla, ale stav 1:0 pro soupeře nebyl nic, co bychom z jara neznali. Zdejší terén byl celkem dobrý, míče taky, ale kolikrát se až nevypočitatelně odrážely, na čež jsme doplatili u druhé branky, při níž se míč odrazil trochu více než jsme čekali, přeskočil Zdeňka Wünsche a toho využil nabíhající útočník, který sám pádil na brankáře Michala Zemka, jež dnes dostal od trenéra důvěru, a umístěnou trefou k tyči poslal domácí již do dvoubrankového vedení. V další fázi zápasu se domácí občas dokázali dostat do zakončení nebo zahrozit, většinu akcí jsme však zvládli vyřešit. Co se našeho ofenzivního snažení týče, tak dokázali jsme se dostat k soupeřově vápnu, ale mnohdy jsme celou akci překombinovali nebo pokazili nepřesnou nahrávkou, nějaké zakončení tam však bylo. Největší šance přišla po střele Milana Špiříka, kterou zvládl brankář vyrazit do směru dobíhajícímu Liborovi Štulpovi, před ním se však míč odrazil moc vysoko a Libor jej nemohl trefit ideálně, v napohled vyložené šanci s přispěním smůly góla nevstřelil. Už se blížil poločas, minutu před jeho koncem jsme však kapitulovali potřetí a znovu to bylo nešťastné... Po nedobré rozehrávce jsme se dostali trochu pod tlak, už se ale zdálo, že je to nejhorší zažehnáno, domácí hráč se však ještě rozhodl ze zhruba 20 metrů vypálit, nešťastně trefil Toma Kondra, míč nabral jiný směr a v podstatě zamířil do protipohybu našeho brankáře - 3:0. Špatný poločas byl u konce. Herně jsme asi nebyli o tolik horší, jak by se podle skóre mohlo zdát, domácím pomohla u gólů hned dvakrát teč a nečekaně vysoký odraz míče, na druhou stranu je třeba uznat, že ve finální fázi byli přesnější a nebezpečnější.

Do druhého poločasu jsme nastoupili v trochu ofenzivnější sestavě, dolů šli oba krajní beci, přišel zkušený Jenda Ruda a návrat do sestavy si po dlouhém zranění užil Peťa Haluza, Tom se vytáhl víc dopředu a my tak hráli v podstatě na tři obránce. Byli jsme častěji na soupeřově polovině a Tom hned mohl snížit. Po rohu se dostal do zakončení, kousek před brankovou čárou však domácí dokázali situaci zachránit. Radost z gólu jsme si mohli užít v 62. minutě a bylo to po pěkné kombinační akci. Špirda na pravé straně nahrál Pavlovi, ten si přiťukl míč s Tomem, od něhož jej dostal zpět pěkně za obránce, Pavel pak ve střelecké pozici ještě našel před brankou nabíhajícího Jirku Sojku, který již neměl problém umístit míč do prázdné brány. Měli jsme i další šance. Špirda na půlící čáře míčem ala Paul Scholes našel na opačné straně hřiště u hranice vápna Ondru Sojku, ten si obešel obránce a zkusil vypálit, skóre se však neměnilo. Ondra mohl mít asistenci, když přesným centrem našel hlavu Lukáše Štěrby, který se do zakončení pěkně položil, bránu však o kousek minul. Góla jsme již nedali, naopak domácím se ještě jednou zadařilo. Záložník Senorad vzal míč na vlastní polovině a povedenou individuální akcí se dostal až do našeho vápna, kde již neměl problém se zakončením a upravil tak skóre na konečných 4:1.

Nedobré utkání. Měli jsme pár světlých momentů, ale dostali jsme smolné až zbytečné góly, nechali dobře hrajícího soupeře utéct na rozdíl tří branek, to se pak hraje těžko :) Šanci na přeskočení našeho soupeře jsme tedy nevyužili. První zápasy jara jsme zvládli, ty poslední dva jsme však prohráli. Je třeba máknout a příště bodovat, to k nám přijede Zbraslav "B".