14.4.2019

TJ Sokol Deblín - TJ Sokol Mělčany 2:4


Za chladného nedělního dopoledne na naše hřiště zavítali hráči druhých Mělčan. Ačkoliv je mezi námi v tabulce velký rozdíl, jaro nás zastihlo v lepší výsledkové formě, na druhou stranu Mělčany měly těžší los.

Zápas jsme rozjeli aktivněji, měli jsme více ze hry, byli dřív u míčů, bylo tam pár hezkých kombinací a také střel. Poprvé zahrozil Tomáš Kondr, který po rohu krásně trefil volej, jeho rána však na bránu přes obránce neprošla. V 19. minutě jsme šli zaslouženě do vedení. Zdeněk Wünsch se dobře zorientoval ve středu hřiště a pěknou nahrávkou vyslal do úniku Jirku Hrnčíře, který s dotírajícím obráncem na zádech si ještě dovolil kličku brankáři a střelou do odkryté brány nám zařídil vedení - 1:0. O pár minut později jsme se radovali podruhé a opět to bylo po ose Zdeněk Wünsch - Jirka Hrnčíř. Prvně jmenovaný zkušený univerzál znovu našel nabíhajícího Jirku, který si chytře píchl míč podél vybíhajícího brankáře, trefit pak odkrytou bránu již nebyl žádný problém - 2:0. Jirka mohl dát i hattrick, ocitl se ještě v jedné podobné šanci, tentokrát to však měl výrazně obtížnější, měl to daleko a z úhlu, i tak však trefil prostor mezi třemi tyčemi, jenže gólovou radost mu překazil včas se navrátivší obránce. Do zajímavé střelecké pozice se dostal i Zdeněk Wünsch, rána mu však úplně nesedla a brankář ji v klidu lapil. Hosté se až na pár výjimek nedostávali na delší čas na naši půlku, když už se ale tak stalo, tak často dokázali své akce zakončit, většina střel však letěla mimo bránu. Chvíli před koncem poločasu se však hostům podařil nákop, který naše obrana nešťastně prodoužila za sebe na nabíhajícího útočníka, kterému již nedělalo problém přes bezmocného Michala Staňka, jež dnes musel zastoupit Pavla v bráně, nasměrovat míč do brány. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1.

Ve druhém poločase to nebylo ono. Nedokázali jsme navázat na naši hru z prvního dějství a chvílemi se nechali soupeřem zatlačit. Šanci z blízka ještě dokázal Michal vyrazit, vyrovnání ale viselo ve vzduchu a v 64. minutě k němu skutečně po nedorozumění našich zadních řad došlo - 2:2. Uběhly sotva dvě minuty a definitivně sklapla tzv. “Csaplárova past”, Mělčany se dostaly do vedení. Nedokázali jsme odkopnout míč a soupeřův hráč dostal na našem vápně až příliš prostoru ke střele - 2:3. Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, brzdila nás však častá nepřesnost v kombinaci i ve finální fázi. Nejzajímavější šance přišla asi po akci Lukáše Štěrby, na jehož míč prolétající před brankou nedosáhl žádný z našich hráčů. Hosté měli výraznější šance, něco se jim nepodařilo nasměrovat do brány, jeden pěkný míč mířící do šibenice dobře vytáhl brankář, i tak se ještě jednou mohli radovat z gólu, když se po rohu prosadil hlavou na přední tyči dobře nabíhající hráč. Slibně rozehrané utkání tak pro nás neskončilo dobře a poprvé na jaře odcházíme ze zápasu bez bodu.

Celkově bych řekl, že první půlka byla z herního hlediska na jaře naše nejlepší, kaňkou byl zbytečný snižující gól ze závěru poločasu. Ve druhém poločase jsme však nedokázali navázat na naši hru, soupeř se dostal do zápasu a postupně si herně věřil víc a víc, ukázal hlad po vítězství a toho také dosáhl. Je to škoda. Mrzet nás to může o to víc, že to pro pár našich hráčů nebylo jednoduché utkání… Radek Wünsch chvíli po startu druhého poločasu musel po smolném střetu kvůli zraněnému kotníku opustit hřiště, Tom Kondr většinu zápasu odehrál po nešťastném střetu s nafouklým okem, své si zažili i jiní… Nezbývá než doufat, že se kluci dostanou brzy do pořádku a příští týden na hřišti Senorad zabojujeme o lepší výsledek :)