6.4.2019

Vysoké Popovice - TJ Sokol Deblín 0:1


Ke třetímu jarnímu zápasu jsme o sobotním slunném odpoledni zamířili na hřiště Vysokých Popovic. Soupeř se drží v tabulce o dvě místa výše a měl na nás před úvodním výkopem náskok pěti bodů.

První poločas moc šancí nepřinesl. Hřiště v Popovicích patří k těm nejmenším v soutěži, je hodně úzké, není tu moc prostor pro kombinaci, tak se nabízelo hrát to spíš vzduchem, pozorné obrany ale nenechaly útočníky dostávat se do šancí. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací, měli pár rohů i přímáků ze slušných pozic, ale nebylo tam nic, co by se dalo nazvat tutovkou. Když už se míč dostal za naši obranu, většinou byl u něj včas pozorný brankář Pavel Haluza. My jsme na tom ale nebyli o moc lépe, bylo těžké se dostat do zakončení, vytvořit si šanci... Až nadešla zhruba 35. minuta a míč dostal ve vápně Petr Sojka, na kterého se natlačil obránce a Peťa šel k zemi, rozhodčí následně odpískal pokutový kop. K penaltě se postavil Jirka Hrnčíř a sebevědomě ji proměnil. Do konce poločasu se pak už nic zajímavého nestalo.

 

Druhý poločas dlouho pokračoval v rytmu toho prvního. Málo šancí, pozorné obrany... Domácí to postupně vytahovali čím dál více dopředu a dokázali se dostat do zakončení, ne však do nějak nebezpečného. S tím jak hrál soupeř vytaženě, tak se otvíraly skulinky pro protiútoky, ale ani jeden jsme nedokázali nebezpečně zakončit, za zmínku stojí možná jen pěkná hlavička Radka Wünsche. V závěru zápasu to z naší strany bylo spíš čekání na konec a mohlo se nám to vymstít, pár minut před koncem po zmatku v pokutovém území proletěl míč vápnem, a na vzdálené tyči číhajícímu útočníkovi chyběl asi metr k tomu, aby zasáhl míč a poslal jej do odkryté branky. Pak ještě Popovice zahrávaly přímý kop, k našemu štěstí však šla střela o malý kousek vedle. Vedení jsme udrželi a mohli se tak radovat ze tří bodů.

Zvláštní zápas, v němž diváci moc šancí neviděli, hodně se nakopávalo... Nakonec jsme však i s trochou štěstí vyhráli a dál pokračujeme jarem neporaženi s krásnou bilancí sedmi bodů ze tří zápasů :)

Příští týden v neděli nás čekají na domácí půdě Mělčany, kterým patří druhé místo. Utkání začne v tradičních 10:30 :)