31.3.2019

TJ Sokol Deblín - Moravské Knínice 3:2


Poslední březnové poledne patřilo v Deblíně fotbalu, na naše hřiště přicestovali hráči předposledních Moravských Knínic. Kvůli různým okolnostem jsme při skládání sestavy museli trochu pozměnit původní plány a měli trochu řidší lavičku, i tak jsme do utkání nastoupili s myšlenkami na vítězství.

První poločas moc pěknému fotbalu nepřál, oba týmy zkoušely častěji štěstí s dlouhými míči, ale i přesto se urodilo pár zajímavých šancí. Ty největší dvě měl na noze Michal Božek, v té první nešťastně promáchl gólovou přihrávku, podruhé po obejití bránícího hráče netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Další obrovské šance diváci neviděli, a to ani na straně hostů, které jsme až na pár momentů, jež jsme dokázali na poslední chvíli ubránit, do ničeho nebezpečnějšího nepustili. I přesto se však právě hosté ujali pár minut před poločasovým hvizdem vedení, když z 25 metrů nádherně napřáhl záložník Knínic a překonal bezmocně plachtícího Pavla Haluzu.

Druhý poločas jsme zahájili ve svěžejším tempu a řekl bych, že byla znát chuť skóre změnit. Do první za zmínku stojící příležitosti se dostal Martin Kondr, který razantně napálil nakutálený míč z dobrých dvaceti metrů, jeho střela by však více uspokojila rugbyové příznivce. Další šance následovaly až jsme se v 64. minutě dočkali srovnání. Po standardce se míč odrazil ve vápně k Jirkovi Sojkovi, který měl relativně dost času na přesné zakončení k tyči - 1:1. Moravské Knínice toho moc druhou půlku neměly, za půlící čáru se nevydávaly ve velkém počtu, nenechávali jsme je zakončit... I přesto šly znovu do vedení. Přesně zahranou standardku za naši obranu zachytil náběhem útočící hráč a hlavičkou poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2. O chvíli později mohl vyrovnat smolař prvního dějství Michal Božek, po rohu však jeho střelu fantastickým reflexivním zákrokem vytáhl brankář na další roh. Rohů jsme neměli málo, uměli jsme z nich zahrozit a právě z jednoho takového jsme se dočkali srovnání, když Lukáš Štěrba našel ve vápně nedobře hlídaného Toma Kondra, a ten svou hlavou nedal brankáři moc šancí - 2:2. Uběhly sotva tři minuty a poprvé v zápase jsme se dostali do vedení. Na pravé straně vedl míč Špirda, který intuitivně poslal přetažený centr na Lukáše Štěrby, jež nádherně trefenou ránou z voleje rozvlnil síť. Závěr zápasu nám usnadnil obránce Knínic, který se nechal po druhé žluté vyloučit, my pak měli další šance na pojištění vedení. Za zmínku stojí rána Jirky Sojky, kterou brankář vytáhl na břevno. Blízko ke druhému gólu měl i Tom Kondr, který se po rohu dokázal znovu dostat do zakončení, ale jeho střelu k tyči brankář pokryl dalším dobrým zákrokem. Další branka již nepadla a my se tak mohli radovat z prvního jarního vítězství.

 

Celkově to myslím nebylo až tak špatné. Byly momenty, kdy se nedařilo a dělali jsme více chyb, ale na druhou stranu jsme ve správnou chvíli uměli zamakat a ve druhém poločase jsme šli více za vítězstvím, kterého jsme se dle mého názoru zaslouženě dočkali. Hosté nehráli špatně, mají ve svém týmu nejednoho dobrého hráče, ale hlavně po změně stran nepůsobili tak odhodlaně a tak dobře fyzicky připravení. Dvakrát se však v zápase dostali do vedení, o to více je myslím cennější, že jsme tento nedobře se vyvíjející zápas zvládli.

Po dvou jarních zápasech, v nichž jsme prohrávali, máme nakonec pěkné 4 body. Za týden nás čeká cesta do Vysokých Popovic, které máme v tabulce jen pár bodů před sebou. Utkání se hraje v sobotu a výkop je naplánován na 15:30.