24.3.2019

Moravské Bránice - TJ Sokol Deblín 3:3


K prvnímu jarnímu utkání jsme zamířili na hřiště našeho souseda v tabulce - do Moravských Bránic. Sluníčko svítilo, hrací plocha se zdála být dobře připravena, zápas mohl začít.

Úvodní dějství bylo v režii domácích. Ne snad ani tak herně, jako na počet brankových příležitostí. Hráči Bránic dokázali do šance několikrát vyslat svého rychlého útočníka, ten však asi čtyřikrát v situaci sám na gólmana selhal a pouze trefil dobře postaveného Pavla Haluzu. Nebyly to jediné šance, při nichž by nám teklo do bot, reálně se tam daly najít další tři akce, z nichž mohl padnout gól. My se tolik do zakončení nedostávali, za zmínku rozhodně stojí střela Milana Špiříka, který chytře využil zaváhání obrany, míč však poslal těsně mimo tři tyče. Gól mohl padnout i po rohových hlavičkách Zdeňka Wünsche a Tomáše Kondra. I když soupeř byl nebezpečnější, šli jsme zásluhou Lukáše Štěrby do vedení. Lukáš dostal na levé straně míč od debutanta Jirky Hrnčíře a z pozice z níž se běžně centruje zakroutil balón za vzdálenější tyč - 1:0. Vedení netrvalo dlouho. Domácí měli kopu šancí, síť však rozvlnili až po centru, který ještě útočící hráč vrátil před bránu na nikým nehlídaného spoluhráče a ten již neměl problém hlavou trefit odkrytou klec - 1:1.

První poločas jsme přežili, v tom druhém to však nebylo z počátku o moc lepší. Pavel Haluza se v první půlce několikrát zaskvěl, podržel náš tým, ale po změně stran neodhadl správně svůj výběh, odkryl bránu, a nechal tak Bránice skórovat prakticky do prázdné branky. Herně jsme jinak měli více ze hry, domácí fyzicky odpadali a za dalšími góly se nehnali. Moc zajímavých akcí další průběh zápasu nenabídl, až došlo k závěrečné patnáctiminutovce... Ta pro nás opět nezačala nejlépe, Mira Suchomel si neporadil s rozehrávkou, byl zbaven míče, soupeř využil přečíslení a nechal rozsvítit ukazatel skóre už na 3:1. Nevzdali jsme se, nepoložilo nás to, spíš naopak. Věděli jsme, že herně i fyzicky jsme na tom byli poslední minuty lépe, nehodlali jsme se s porážkou smířit. Ke změně zavelel střídající Ondra Sojka, který využil svých atletických předností, předběhl obránce, následně ho ještě kličkou zpět obehrál a vyslal do vápna přihrávku, kterou Radek Wünsch ještě posunul na Jirku Sojku a bylo sníženo. Uběhly sotva dvě minuty a bylo vyrovnáno, znovu na počátku všeho stál Ondra. Koho překvapil rychlý sprint před druhým gólem, ten v němém úžasu mohl sledovat jeho rychlý běh před třetím. Na levé straně předběhl bránícího hráče a byl u dlouhého míče rychleji, podíval se, nahrál před bránu, kde nabíhající Radek již neměl problém se skórováním - 3:3. Přibližně 7 minut zpět jsme smutnili po gólu na 3:1 a náhle bylo vyrovnáno. Nemusel být však tomu konec. Stále jsme dávali najevo větší hlad po vítězství, tlačili jsme se do vápna, gól však již nepadl. Nebylo k němu ale daleko. Špirda se ze zhruba třiceti metrů rozhodl zapojit do soutěže o gól roku, jeho umístěná střela však skončila pouze na spojnici brankové konstrukce. Utkání tak skončilo 3:3.

Zápas by se dal z naší strany označit jako šťastný. První poločas nebyl dobrý, těžko lze pochopit, že jsme inkasovali pouze jeden gól. Herně to nebylo to, co bychom chtěli hrát a co jsme si řekli, že budeme hrát, navíc těch využitých skulinek v naší defenzivě bylo až nezdravě moc. Ve druhém poločase jsme se oklepali z našich chyb a unavenému soupeři zasadili dvě těžké rány, které znamenaly dělbu bodů. Před utkáním jsme mluvili o vítězství, vzhledem k průběhu zápasu však musíme být rádi za bod.

Za týden hrajeme doma s Moravskými Knínicemi, zápas začíná tradičně v 10:30 :)

Jinak možná se divíte, že report vidíte na neobvyklém místě... Spouštíme tento web, na němž by měly být informace o aktivitách Sokola v Deblíně, fotbal je nejspíš jeho nejvýraznější součástí. Na Facebooku bude od dnešního dne pouze stručný souhrn, report si budete moct přečíst tady. Možná to bude pro některé z počátku nepohodlné, do budoucna to sebou ale nese množství výhod, například články mohou být prokládány obrázky nebo se zde budou evidovat hráčské statistiky. Věřím, že si brzy zvyknete a tuto změnu přivítáte :)