3.11.2018

TJ Sokol Zakřany - Deblín 3:0


Za deštivého počasí proběhl poslední zápas podzimu, který jsme sehráli v Zakřanech.

Hra byla od počátku vyrovnaná, občas se nám podařilo dostat do zakončení, nebylo tam ale asi nic, co by se dalo nazvat větší šancí, totéž ale platilo na druhé straně. Až pak v cca 20. minutě domácí záložník ze zhruba pětadvaceti metrů vypustil razantní střelu, která brankáři Pavlovi Haluzovi trochu zaplavala a zastavit ji dokázala až síť - 1:0. V 36. minutě to již bylo 2:0. Na soupeřově polovině jsme nerozehráli dobře standardní situaci, Zakřany měly protiútok, který byl úspěšně zakončen. Více asi netřeba k prvnímu poločasu psát. Hra byla vyrovnaná, střely byly na obou stranách, góly však dávali domácí.

Druhý poločas jsme začali aktivně a rozhodně mělo přijít snížení. Pěkně rozehraný roh trefil přesně hlavou Radek Wünsch, domácí brankář však reflexivním zákrokem dokázal míč vyškrábnout mimo bránu. O chvíli později se do podobné šance dostal starší z bratrů Wünschových Zdeněk. Znovu to bylo po rohu, znovu hlavou, netrefil to ale ideálně a poslal míč kousek vedle tyčky. Do brány jsme se nakonec přeci jen trefili, jen ne do té správné... Nikým nehlídaný hráč se dostal po rohu k hlavičce, Michal Staněk se pokusil míč odkopnout, sotva ale na něj dosáhl a spíš jej tečoval za záda bezmocného brankáře. Ve zbytku zápasu jsme to vytáhli, chtěli soupeře potrápit a alespoň jeden gól vstřelit, místo toho jsme nabídli domácím kopu prostoru a šancí k navýšení skóre. Skóre se ale již neměnilo, k čemuž pomohl i náš gólman, který zneškodnil hned dvě obrovské šance.

S podzimní částí sezóny se tak loučíme nehezkou porážkou. Nehráli jsme nejlépe, ale byl to takový náš tradiční výkon... Velké šance nám tam nepadnou nebo se na góly hrozně nadřeme, na druhé straně pak inkasujeme nějaký ten zbytečný gól. Je to škoda, máme na víc... Teď nezbývá než se přes zimu pořádně připravit na druhou polovinu sezóny a pokusit se Deblín dostat do horní poloviny tabulky. Děkujeme za podporu, ať už tady na Facebooku, u postranní lajny nebo dokonce na hřištích soupeřů. Věříme, že na jaře vám i sobě přineseme více fotbalové radosti.