28.10.2018

Deblín - TJ Sokol Babice u Rosic 3:0


K poslednímu domácímu zápasu podzimu na naše hřiště zavítali hráči z Babic u Rosic.

Úvod poločasu vypadal pro nás dobře, byli jsme častěji na míči i na soupeřově polovině, do první velké šance se však dostali hosté. Útočník Babic se přes naši obranu probojoval k míči, jeho střelu na vzdálenější tyč ale naštěstí dokázal skvělým zákrokem vyrazit brankář Pavel Haluza. Od té chvíle jsme si však podobné situace již pohlídali a Babice k ničemu většímu nepustili. Navíc jsme dále hráli na soupeřově polovině a pomalu přicházely šance. Velmi dobře působil Ondra Sojka, který se postaral o úvodní gól zápasu. Lukáš Štěrba mu přiťukl míč kousek před velké vápno, Ondra si jej přehodil na levačku a přesnou ranou k tyči spustil vlnu radosti - 1:0. Mohli jsme dát ale i další góly. Nádhernou střelu vypustil z pětadvaceti metrů Mira Suchomel, dobře chytající gólman však střelu dokázal vyrazit na roh. Obrovskou příležitost měl také Tomáš Kondr, který svou hlavičku dobře umístil, brankář se ale dokázal vytáhnout dalším povedeným zákrokem. Vášně na hřišti i v ochozech vzbudila situace před koncem poločasu, když byl náš hráč faulován ve vápně (dle některých více než metr), rozhodčí ale zákrok dokázal vytlačit z pokutového území ven. U následného přímáku se znovu ukázal brankář soupeře, který vyrazil dobře kopnutý přímý kop Miry Suchomela. Do šaten jsme tak odcházeli jen za jednobrankového vedení.

Ve druhém poločase jsme měli i nadále herní převahu, hosté navíc neměli žádného hráče na střídačce a některým už postupem času očividně docházely síly. My jich měli stále plno a bylo to znát. Snažili jsme se vstřelit další góly a pojistit si tak vedení, toho jsme se dočkali zhruba v 60. minutě. Celá akce byla pohledná a začala již u našich stoperů. Mira Suchomel se po kombinaci s Tomem Kondrem dokázal konstruktivně zbavit napadajícího hráče, vzápětí nakopl míč na Michala Božka, který jej patičkou sklepl na Ondru Sojku, autor prvního gólu pak nahrál zpět na rozběhnutého Michala, který povedenou střelou ke vzdálenější tyči změnil skóre již na 2:0. Pro Michala to byla premiérová trefa v našem dresu a za dnešní dobrý výkon si ji jistě určitě zasloužil. O pár minut později mohl skórovat podruhé, ve velmi slušné šanci však nedokázal propálit hradbu těl ani on ani další naši dobíhající hráči. Zhruba v 73. minutě dostal Radek Wünsch přesný míč za obranu, řítil se sám na brankáře, než ale stačil vystřelit, byl faulován obráncem. A jelikož to bylo již ve vápně, byla nařízena penalta. Ty letos neumíme, postupně selhali hned tři naši střelci, tentokrát se však k míči postavil sebevědomý Milan Špiřík. Brankář sice vystihl směr, na Špirdův pokus byl ale krátký - 3:0. Do konce zápasu se již nic velkého nestalo.

Máme za sebou velmi povedený zápas. Obrana působila jistě a Babice do moc šancí nepustila, ještě za stavu 0:0 náš tým podržel brankář. Krom této akce jsme však měli utkání ve svých rukou, zvládli jsme zvítězit a navíc rozdílem tří branek. S domácími fanoušky se pro letošek nešlo rozloučit o moc lépe :) 

Příští týden nás v sobotu v Zakřanech čeká poslední utkání podzimu, zápas začne v 14:00. Trénink tento týden již nebude.