14.6.2019

EKO Den s Kometou v Deblíně


Tuhle středu se v Deblíně uskutečnil sedmý ročník EKO Dne s Kometou. Akce, která je populárním hokejovým klubem pořádána ve spolupráci s Lesy města Brna, má za cíl více přiblížit přírodu dětem.

Akce se v Deblíně uskutečnila již před dvěma lety, a i letos měla základnu vedle našeho fotbalového hřiště, odkud se téměř tisícovka dětí základních a mateřských škol vydala po skupinkách do okolních lesů. Každá skupinka dětí byla doplněna hráčem Komety a pracovníkem Lesů města Brna. Skupinky v průběhu cesty sbíraly v přírodě odpadky a dozvídali se formou kvízu nové vědomosti, čímž mezi sebou vzájemně soupeřily.

 

Po návratu z lesa si děti mohly zadovádět na skákacím hradě či využít některou z dalších atrakcí. Velký zájem pak byl pochopitelně o autogramiádu hokejových borců.

Nejúspěšnější skupiny byly odměněny hodnotnými dary. Letos se nejvíce dařilo žákům ze ZŠ Měšťanská, kterou nalezneme v Tuřanech. Celkem se podařilo vysbírat 1200 kilogramů odpadu.
Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům i všem zúčastněným. Je to pěkná akce, která rozhodně má smysl a díky ní jsou lesy v našem nejbližším okolí zbaveny více než tuny věcí, které v přírodě nemají co dělat :)

Více si o celé akci můžete přečíst přímo na webu Komety - odkaz.

Za fotografie děkujeme Špirdovi :)