26.5.2019

TJ Sokol Deblín - SK Ketkovice 5:1


Dnes na naše hřiště přijely poslední Ketkovice. Letos se jim moc nedaří a za celou sezónu nasbíraly pouhých 9 bodů, rozhodně jsme je ale nehodlali podcenit. Vzhledem k postavení v tabulce by však jakákoliv ztráta byla pro náš tým zklamáním...

Zápas začal celkem vyrovnaně. Byli jsme o něco aktivnější a běhavější, ale i hosté se občas dokázali dostat k blízkosti našeho vápna. Poté jsme postupně přebírali otěže a dokázali se dostat do pár šancí. Nebezpečné byly hlavně rohy, po jednom takovém mířil Tomáš Kondr hlavičkou jen těsně vedle brány. Velmi aktivní byla pravá strana, na níž Martin Kondr z kraje obrany podnikl několik ofenzivních výletů, jeden takový byl na počátku úvodního gólu. Martin vyvezl míč, nahrál ho Liborovi Štulpovi, Libor jej posunul Ondrovi Sojkovi, který hned z první obloučkem za obranu našel rozběhnutého Martina, kterému se povedlo umístit z halfvoleje míč ke vzdálenější tyči - 1:0. Martin se o pár minut později mohl dočkat i asistence, když poslal povedený míč za obranu na rozběhnutého Jirku Hrnčíře, ten však nestihl zakončit, byl ve vápně faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Stejně jako minulý týden, i dnes si jej vzal na starost sám faulovaný, tentokrát jeho pokus skončil pouze na noze pozorného brankáře. Martin se asistence přesto dočkal, když jeho náběh pochopil Jirka Sojka, Martin pak přesným centrem umístil míč na hlavu dobře nabíhajícího Jirky Hrnčíře a my šli pět minut před koncem poločasu do dvoubrankového vedení - 2:0. Do blížící přestávky jsme mohli přidat po pěkném uvolnění Ondry ještě jeden gól, jeho ránu však senzačním zákrokem dokázal brankář vyrazit do bezpečí. Byly i další šance, ne však asi žádná taková, kterou bych z naší strany nazval gólovou. Za zmínku ale stojí i šance Ketkovic, které když se dostaly k blízkosti naší brány, tak uměly zahrozit. Jednu jejich ránu vytáhl Pavel Haluza pěkným zákrokem na roh, poté ještě po autovém vhazování dokázal jejich útočník zády k bráně zakončit, naštěstí trefil jen břevno.

Druhý poločas jsme pokračovali v aktivitě a po pouhých pěti minutách to bylo 3:0 a dočkal se právě Ondra Sojka. Jirka Hrnčíř se dostal na pravé straně k míči a našel na úrovni penalty nikým nehlídaného Ondru, který střelou k tyči nedal brankáři šanci. Poté jsme trochu polevili a hosté se dočkali snížení. Ketkovice házely aut, míče se zmocnil na středu jejich kapitán, který měl dostatek času připravit si palebnou pozici a následně nádhernou ranou z dobrých pětadvaceti metrů vymetl šibenici - 3:1. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Zdeněk Wünsch chytrým rychlým vhazováním našel Jirku Hrnčíře, který proti vyběhnutému brankáři uspěl se svou kličkou a i když posléze střílel z velkého úhlu, dokázal míč dostat do brány - 4:1. Celkově se hrál na šance bohatý zápas. Měli jsme několik šancí či pološancí, ale o lepší zakončení jsme se připravili přesnější finální přihrávkou či zbrklostí. Kolikrát jsme se pokusili zakončit z větší dálky, střely Lukáše Štěrby, Libora Štulpy nebo třeba Milana Špiříka však brankáře nezaskočily. Hosté moc střel neměli, když už se ale k něčemu dostali, narazili na jistého Pavla Haluzu. Pavel se například zaskvěl proti precizně zahranému přímému kopu, pak také dokázal chytit dobře trefenou střelu z poza vápna. Do konce zápasu jsme dokázali ještě jednou skórovat. Z pravé strany (asi od Zdeňka nebo Libora) přišel do vápna dobrý míč na místo, kde byl Lukáš a Jirka H., poté došlo k trochu nepřehledné situaci, v níž nejspíš ještě Lukáš ťukl míč Jirkovi a ten zkompletoval hattrick. Další branka již nepadla a my si tak připisujeme do tabulky další tři body.

Dnes to bylo dobré. Aktivitou jsme si vypracovali množství šancí, dokázali dát 5 gólů a dalo by se říct, že jsme si v poklidu došli pro vítězství. Uznání však patří i hostům, kteří se hlavně v úvodním dějství snažili a byť fotbal v Ketkovicích na tom není dobře a nastupovat musí starší hráči, kteří třeba dnes neměli ani možnost být vystřídáni, i přesto k zápasům přicestují a pokouší se dohrát sezónu se ctí.

Každopádně pro nás to jsou další tři body a poslední 4 zápasy se tak těšíme slušné formě. Když pomineme duel proti Oslavanům, které jsou herně někde úplně jinde, zbylé tři zápasy jsme vyhráli s celkovým skóre 7:1. Do konce sezóny zbývají 3 zápasy, věřme, že na tuhle formu ještě navážeme. Další příležitost budeme mít znovu za týden, kdy nás čeká opět utkání na domácí půdě, ke kterému přicestují hráči Drásova.